Web Analytics Made Easy - Statcounter

یک کارشناس مهدوی با بیان اینکه انتظارِ مصلح چیزی جز صالح بودن فرد و صالح کردن خانواده و جامعه نیست و این مهم با روزه‌داری منتظرانه به دست می‌آید، گفت: از ابعاد مهم زندگی منتظران، مواظبت شدید بر واردات قلبی و مسموعات و اطلاعات و افکار است.

به گزارش خبرنگار گروه غدیر و مهدویت خبرگزاری شبستان، به مناسبت فرا رسیدن ماه مبارک رمضان، ماه ضیافت الهی و به منظور بهره مندی حداکثری از جنبه های عرفانی و منتظرانه این ضیافت در سلسله گفتگوهایی با حجت الاسلام والمسلمین «رحیم کارگر»، عضو هیئت علمی پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی و کارشناس مرکز تخصصی مهدویت «سی اصل عرفانی در ضیافت الهی» را به بحث و بررسی گذاشته ایم که در ادامه دهمین شماره از آن تقدیم حضورتان می شود:

 

حجت الاسلام کارگر با بیان اینکه اصل یازدهم در درک عرفانی از ماه مبارک رمضان «مواظبت بر واردات قلبی و فکری» است، اظهار کرد: ما در عصر غیبت امام زمان(عج) زندگی می کنیم که دورانی به غایت شرارت بار و تخریب گر برای ایمان و تقوا و طهارت و انسانیت انسان است؛ یکی از مشکلات و گرفتاری های بشر، بیگانگی افراطی با زندگی معنوی و اخلاقی و گرایش به عرفان واقعی و رفتارهای صالحانه دینی است و علت عمده آن در زمان ما جهانی سازی غربی و پذیرش سبک زندگی فرومایه غربی و در نهایت گرفتاری روزافزون در فضای مجازی و توجه به هر نوع مطلب و خبر و تصویر نازل و پست در این فضا است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

عضو هیئت علمی پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی با بیان اینکه ما در عصر دجال گری فرهنگی و حکمرانی مجازی دجال زندگی می کنیم، گفت: هر روز صدها و هزاران نکته اغواگرایانه، فتنه آمیز و الحادی و ... از طریق رسانه های مکتوب و تصویری و دیجیتال روانه ذهن و فکر و دل و جان افراد می شود؛ به همین جهت عصر ما دوران غلبه امیال نفسانی و فردسالاری افراطی و هوس گرایانه و خداستیزی احمقانه و در نهایت از بین بردن معنویات و فضیلت ها و معرفت های راستین است! حکمرانی دجال و اتباع شیطانی او امروز از طریق فضای مجازی و شبکه های اجتماعی و عوامل و اذناب مختلف آن، به شکل عجیبی می کوشد همه را وابسته به یک الحاد مدرن و افساد نظام مند و آزادی افسار گسیخته ای کند تا آنان را در نهایت به زیر یوغ حاکمان فضای مجازی و دنیای اقتصادی ببرد و راه سعادت و عقلانیت و انتخاب را بر آنها ببندد و چیزی جز زندگی حرام، فکر حرام، تغذیه حرام، کار حرام، نگاه حرام، نسل حرام و...  نداشته باشد.

 

وی تصریح کرد: دین اسلام با پیشگویی این مهالک آخرالزمانی و مفاسد دجال گرایانه با انواع برنامه ها و شیوه ها، مسلمانان را به مجاهده در برابر این یورش های اخلاق‌ستیز و معنویت‌زدا فراخوانده و برای حراست از قلب و جان و گوش و ذهن و وجود آنان، ایشان را به انتظار عارفانه و رفتارهای صالحانه در دوران غیبت دعوت کرده است.

 

مواظبت شدید بر واردات قلبی؛ سخت ترین وظیفه منتظران

 

این کارشناس مهدوی تاکید کرد: یکی از ابعاد مهم زندگی منتظران در این دوران سخت، مواظبت شدید بر واردات قلبی و مسموعات و اطلاعات و افکار وارده از طرق مختلف است؛ یعنی نپذیرفتن و زیر بار نرفتن آنچه که در دنیای شرک و کفر و الحاد می افتد، است؛ در واقع  امروز جهاد اکبر منتظران، حراست و مواظبت کامل از همه داشته های توحیدی خود در برابر هجمه های شرارت‌بار با ظاهری آراسته و جذاب است! مومنان منتظر در عصر غیبت با حفاظت و پاسداری از قلب و ذهن و روان و نفس خود بر اساس تکالیف و تعالیم دینی مثل همین روزه داری ماه مبارک رمضان و روزه نگاه داشتن دست و پا و گوش و چشم و زبان و دهان و قلب، باید بکوشند در جهان مجازی دجالی و جهان حقیقی شیطانی غرق نشوند و دنیا و آخرت خود را تباه نسازند!

 

وی با بیان اینکه این جریان فاسد و اغواگرایانه و مادی محور غربی و نهایت شیطنت شیطان می تواند دجال‌گری باشد، ابراز کرد: عمدتاً از طریق حاکمیت بر فضای مجازی و ابزاری چون اینترنت و ماهواره و فیلم و موسیقی، تجمل گرایی و ... بشریت را آماج تبلیغات مفسدانه و اطلاعات گمراه کننده و لهویات و ... نکرده است!! در این راستا عباداتی چون روزه داری، ضیافت الهی برای منتظران عارفی است که درصددند دست و زبان و قلب و روح خود را طاهر و صالح نگاه دارند تا بتوانند در موعد ظهور، توفیق یاری و همراهی امام زمان(عج) را  با دل و جان و فکر پاک پیدا کنند.

 

این کارشناس مهدوی ماه تاکید کرد: ماه رمضان، ماه چشم بستن و زبان برگرفتن و دل نسپردن و آلوده نشدن در فضای مجازی و حقیقی است. به بیان امام علی علیه السلام «روزه قلب بهتر از روزه زبان است و روزه زبان بهتر از روزه شکم است» (غرر الحکم، ج 1، ص 417، ح 80 ) و طبق روایت امام صادق علیه السلام: «آنگاه که روزه می گیری باید چشم و گوش و مو و پوست تو هم روزه دار باشند» ( کافی ، ج 4 ص 87، ح 1 ).

 

روزه داری منتظرانه، ورود به حصن توحیدی است

 

حجت الاسلام کارگر در ادامه ابراز کرد: روزه داری منتظرانه، ورود به حصن توحیدی است تا موعد حکومت جهانی اسلام و حکمرانی توحیدی فرا برسد. عصر ظهور، خط بطلانی بر جریان دجال گری فرهنگی و سیاسی و اقتصادی و نجات و رهایی بشر از غرقاب فتنه ها و ابتلائات و مهالک آخرالزمانی و بندگی زیر یوغ دجالان است. به همین جهت انسان عصر ظهور، به تبعیت از انسان 250 ساله معصومین(ع)، انسانی است که قلبش با صلابت و طاهر و ایمانش استوار و روح و روانش در خدمت دین و خداپرستی و اخلاقش الهی است.

 

وی اضافه کرد: انسان عصر مهدویت به تمام معنا اهل تربیت و بصیرت و عرفان و سلوک دینی و قرار گرفته در حصن توحید و ولایت است، به طوری که واردات قلبی اش چیزی جز ایمان و اسلام و عبودیت و هدایت نیست. بنابر روایت است که: «… (امام زمان(عج)) دستش را بر سر بندگان خدا مي‌نهد و دل هر مؤمني از پاره‌‌هاي آهن محكم‌تر مي‌شود…». (نعماني، الغيبة، ص 310). همچنین «كينه‌ها و دشمني‌ها از دل مردم بيرون مي‌رود… ». (مجلسي، بحار الانوار، ج53، ص 316 ) و «يَفْتَحُ حُصُونَ الضَّلالَةِ و قُلُوباً غُفُلاً»؛ «قلعه‌هاي گمراهي و دل‌هاي غفلت گرفته را، باز مي‌كند». (قندوزي، ينابيع المودة ، ج2، ص 588).

 

عضو هیئت علمی پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی در ادامه ابراز کرد: دوران مهدویت ورای همه دوران ها و عصرها است؛ با انسان های مهذب و پارسا که قلب و جانشان آکنده و غنی از معرفت الهی و بصیرت دینی و طهارت نفسانی و صلابت ولایی است که هیچ ناپاکی و ناراستی و نادرستی بر قلب و روان‌شان وارد نمی شود و تاثیر سوئی نمی گذارد. در روايتي دربارة غنای قلبي مردم در عصر ظهور مي‌فرمايد: «خداوند بي‌نيازي را در دل‌هاي اين امت قرار مي‌دهد» (اربلي، كشف الغمه، ج2، ص 474) و «هنگامی كه مهدی(عج) قيام مي‌كند، خداوند در دل‌های بندگان بي‌نيازی مي‌افكند» (مرعشي نجفي، ملحقات الاحقاق، ج29، ص 334).

 

وی بیان کرد: در رویکرد عرفانی به انتظار موعود(عج)، شخص منتظر می داند که او در عصر غیبت بین دو مساله  خیر و شر، حق و باطل، عقل و جهل، طهارت و رذالت، ظلمت و نورانیت، ضلالت و هدایت و ... قرار دارد و او با انتخاب و اراده خود، می تواند در صف حق و خیر و طهارت و هدایت باشد یا در جبهه باطل و ضلالت و رذالت و جهالت...؛ او می داند که تمامی قوای شیطانی و دجالی در آخرالزمان در جهت  آلوده کردن و ناپاک ساختن وجود اخلاقی و عرفانی وی است  تا کاملا از انسانیت و عبودیت تهی شده و گوش و چشم و قلب و زبانش در اختیار این قوای ابلیسی قرار گیرد. برای همین منتظر عارف، باید لحظه به لحظه از کیان اعتقادی و ایمانی و اخلاقی خود با  سلاح عرفان و اخلاق دفاع کند و از برنامه های موثر دینی مثل همین روزه داری کمال استفاده را جهت قرار گرفتن در صف امام زمان(عج) و جبهه حق و خیر کند.

 

وظایف منتظران در سه قسم روزه داری 

 

حجت الاسلام کارگر ابراز کرد: صاحب «المراقبات» از سه نوع روزه داری صحبت می کند (المراقبات، ص 200 و 202) که شامل روزه عوام و خواص و خواص الخواص می شود. منتظر روزه دار در قدم اول (روزه عوام) با خودداری از مبطلات روزه و امساک کامل از غذاها و نوشیدنی ها و بعضی حرام ها خود را وارد یک حصن تربیتی و دینی و حتی طبی می کند تا سلامت جسم و روانش تامین شود. شخص منتظر در اینجا باید بُعد انتظار عارفانه را در اینجا متجلی سازد و با کم خوردن و کم نوشیدن در مواقع افطار بخشی از داشته های خود را با نیازمندان تقسیم کند و درد فقر و نداری و تنگدستی دیگران را لمس کند و در عین حال احساس نیاز شدید به وجود منجی جهت رفع این همه بی عدالتی و تبعیض و فقر و نداری پی ببرد.

 

وی تاکید کرد: اما در مرحله بعد (روزه خواص) می کوشد با پرهیز از رذایل اخلاقی و معاصی مختلف و جلوگیری اعضای بدن (مثل گوش و چشم و قلب) از مخالفت با خداوند، خود را در جرگه صالحان و پارسایان قرار دهد. پرهیز جدی از گناهان و حرام های الهی، قدم اول سلوک عرفانی و گام نخست انتظار واقعی است. انتظار مصلح چیزی جز صالح بودن فرد و صالح کردن خانواده و جامعه نیست و این مهم با روزه داری منتظرانه به دست می آید.

 

حجت الاسلام کارگر در پایان خاطرنشان کرد: اما مهم ترین مرحله، روزه خواصّ الخواص است که انسان با کف نفس و کم خوری و کم نوشی و قناعت و خودداری از امور حلال یا مکروهی که انسان را از یاد خدا باز می دارد و تمرین دادن خود برای ندیدن و نشنیدن و گوش ندادن به هر خبر و سخن و مطلبی که پخش می شود (و معمولاً حاوی مطالب دروغ و تهمت و افترا و حتی مطالب ضد خدایی و اخلاق ستیزانه است) نظارت و کنترل کاملی بر واردات قلبی خود می کند و در همان مسیری قرار می گیرد که نهایتاً به تحقق جامعه موعود قرآنی منجر می شود.

پایان پیام/9

منبع: شبستان

کلیدواژه: سبک زندگی منتظرانه حجت الاسلام کارگر امام زمان عج فضای مجازی چیزی جز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت shabestan.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «شبستان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۷۳۷۳۶۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

چین رزمایش دریایی ۹ روزه برگزار می‌کند

به گزارش قدس آنلاین، در بیانیه اداره ایمنی دریانوردی شانگهای آمده است: نیروی دریایی چین از روز چهارشنبه اول ماه می (۱۲ اردیبهشت) به مدت ۹ روز متوالی در آب‌های شرقی رزمایش برگزار خواهد کرد.

بر اساس این بیانیه، ورود کشتی‌های غیر مرتبط از ساعت ۷ صبح روز اول ماه می (۱۲ اردیبهشت) تا ساعت ۹ صبح روز ۹ می (۲۰ اردیبهشت) به محل برگزاری این رزمایش در آب‌های شرقی چین ممنوع است.

گفتنی است؛ رزمایش دریایی مشترک کمربند امنیت دریایی ۲۰۲۴ ایران، روسیه و چین پیش تر (اسفند ۱۴۰۲) در آب‌های دریای عمان برگزار و برخی از طرح‌های عملیاتی آن به اجرا در آمد.

هدف از برگزاری این رزمایش تحکیم امنیت و مبانی آن در منطقه و گسترش همکاری‌های چند جانبه میان کشورهای شرکت‌کننده و نشان‌دادن حُسن نیت و توانایی این کشورها در حمایت مشترک از صلح جهانی، امنیت دریایی و ایجاد جامعه دریایی با آینده‌ای مشترک عنوان شد.

منبع: خبرگزاری ایرنا

دیگر خبرها

  • کشاورزان بوشهری مراقبت‌های بعد از بارندگی در مزارع را جدی بگیرند
  • آیت‌الله محمدی در بخش مراقبت‌های ویژه بستری است
  • برگزاری جشنواره ملی منتظران در شهرستان قصرقند
  • اجرای ترمیم روکش آسفالت محور اسپاین به سمت برج مراقبت فرودگاه امام
  • شهدای کربلای ۵ و عاشورا مهمان مسجد مقدس جمکران
  • پیکر دو شهید گمنام در مسجد جمکران مقدس آرام می‌گیرد
  • ارائه خدمات ضروری به بیش از ۸۰۰ هزار نفر در افغانستان
  • ببینید | فرصت چهار روزه پشت کنکوری‌ها برای مشاهده و چک سوابق تحصیلی
  • سامانه جامع تجارت: تامین ارز ۲۰ روزه شد
  • چین رزمایش دریایی ۹ روزه برگزار می‌کند