Web Analytics Made Easy - Statcounter

حجت الاسلام دکتر سادات منصوری گفت: به گفته سید بن طاووس «ماه ذی القعده ماهی است که به هنگام شدت و گرفتاری، زمان خوبی برای دعاست، و برای رفع ظلم و ستم و دعا بر ضد ظالم مؤثّر است.»

به گزارش خبرنگار گروه قرآن و معارف خبرگزاری شبستان، ماه ذی القعده از ماه های قمری و نخستین ماه حرام است که از قعود و نشستن گرفته شده است زیرا در این ماه عرب ها از جنگیدن خودداری می کردند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

ذی القعده جزو ماه های حج نیز به شمار می رود، ماه هایی که در آن اعمال حج را به جا می آورند. این ماه «ماه اجابت دعا» نامیده شده است بنابراین باید اوقاتش را غنیمت شمرد و در روز و شب این ماه عزیز بسیار دعا نمود.

این ایام فرصتی است تا جا ماندگان از ماه رمضان، در روز عرفه و عید قربان خود را به کاروان بندگان الهی برسانند. خبرنگار گروه قرآن و معارف خبرگزاری شبستان با حجت الاسلام والمسلمین دکتر «محمد سادات منصوری» استاد حوزه و دانشگاه گفت و گویی انجام داده است که در ادامه می خوانید.

 

درباره فضیلت و ویژگی های ماه ذی القعده توضیح دهید.

ماه ذی القعده از ماه های حرام است و معنی آن از قعود یعنی نشستن می آید. در این ماه اعراب دست از جنگ برداشته و می نشستند و دیگر جنگ نمی کردند. ماه ذی القعده از ماه های حرام است. در روایات گفته می شود که معروف است به چله کلیمیه چرا که حضرت موسی (ع) اول ذی القعده به کوه تور رفت تا در آنجا عبادت کند و 30 شب وعده داشت تا با خدا به راز و نیاز بپردازد که این مدت به طول انجامید و تا دهم ذی الحجه ادامه یافت؛ از این رو به چله کلیمیه معروف است و گفته می شود کتاب تورات بر اثر چله نشینی به حضرت موسی (ع) اعطا شد.

در این چهل روز اگر کسی می خواهد از خود مراقبت کند و به رفتار، حرکات و اعمال اش بیشتر توجه داشته باشد و به یاد خدا باشد، ماه ذی القعده و 10 روز اول ذی الحجه فرصت خوبی برای این کار است.

 

چرا ماه ذی القعده به عنوان ماه امام رضا (ع) معروف است؟

ماه ذی القعده ماه زیارت خاصه امام رضا (ع) است. این ماه با ولادت حضرت معصومه (س) خواهر امام رضا (ع) آغاز می شود. اواسط ماه ولادت امام رضا (ع) را داریم و پایان ماه نیز شهادت امام جواد (ع) امام نهم و فرزند گرامی امام رضا (ع) است. ماه ذی القعده ماه زیارت مخصوص امام رضا (ع) است و این ماه متعلق به ایشان است و اگر بتوانیم با رعایت پروتکل های بهداشتی در حرم رضوی حضور پیدا بکنیم و امام رضا را زیارت کنیم از ثواب زیادی بهره مند می شویم. در صورت نبود شرایط از راه دور امام رضا (ع) را زیارت کنیم.

 

انجام چه اعمالی در ماه ذی القعده توصیه شده است؟

سید بن طاووس در فضیلت این ماه می گوید:«ماه ذی القعده ماهی است که به هنگام شدت و گرفتاری، زمان خوبی برای دعاست، و برای رفع ظلم و ستم و دعا بر ضد ظالم مؤثّر است». به گفته وی این ماه «ماه اجابت دعا» نامیده شده است. در روزگار سخت و در زمانی که شرایط دشوار است، می توانیم به دعا و عبادت بپردازیم و در ماه ذی القعده دعا و عبادت نتیجه و اثربخشی بیشتری دارد به خصوص روایت شده است که اگر دچار سختی هستید در ماه های حرام دعا کنید، برای رفع گرفتاری های اقتصادی، خانوادگی و بیماری خود و اطرافیان مان دعا کنیم، همچنین برای رفع ظلم و ستم در این ماه می توانیم دعا کنیم و دعا در این ماه برای رفع ظلم و ستم موثر است و مستجاب می شود.

همچنین روایت شده كه هر كه در یكى از ماه ‌هاى حرام سه روز متوالى كه پنجشنبه و جمعه و شنبه باشد روزه بدارد، ثواب نهصد سال عبادت براى او نوشته شود. غسل، دعا، روزه، زیارت از اعمالی است که در این ماه به انجام آنها توصیه و سفارش شده است. در روایت دیگری آمده است که: عبادت نهصد سال که روزهای آن را با روزه و شب‌هایش را در عبادت گذرانده است، برای او نوشته می‌شود. 

 

دحو الارض چه روزی است و چه فضیلتی دارد؟

25 ذی القعده معروف به دحو الارض است و گفته می شود زمین از زیر خانه پهن و گسترده شد. همان طور که می دانیم زمین پوشیده از آب بوده و طبق روایات زمین از آن روز از زیر آب آشکار شد و گسترش یافت و روز نزول رحمت پروردگار است، شب و روز دحو الارض بسیار مهم و پر فضیلت است و از چهار روزی است که روزه گرفتن در آن بسیار فضیلت دارد.

 

پایان پیام/47

منبع: شبستان

کلیدواژه: ماه ذی القعده دحوالارض ماه ذی القعده ماه امام رضا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت shabestan.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «شبستان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۳۷۶۸۶۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

گولسیانی: پزشک سپاهان بیشتر از بازیکنان می دوید!

 مدافع پرسپولیس گفت که پزشک تیم سپاهان دوندگی بیشتری نسبت به بازیکنان این تیم داشت.

به گزارش تسنیم، گئورگی گولسیانی پس از تساوی صفر - صفر تیم‌های فوتبال پرسپولیس و سپاهان اصفهان اظهار داشت: انتظار بیشتری از سپاهان داشتم. این تیم برای کسب رتبه‌های اول و دوم شانس دارد، اما فقط یک تیم می‌خواست پیروز شود و تیم دیگر فقط عقب‌نشینی کرده بود. بازیکنان سپاهان روی زمین بودند و پزشک این تیم بیشتر از بازیکنان در زمین می‌دوید!

وی با انتقاد از سبک بازی طلایی‌پوشان تصریح کرد: سپاهان تیم سابق من است و زمانی که در این تیم بودم، همیشه می‌خواستیم پیروز یا قهرمان شویم. سپاهان این بار نمی‌خواست حمله کند. شانس خوبی برای صدرنشینی داشتیم و از اینکه دو امتیاز بازی را از دست دادیم، ناراحت شدم. با این حال شکست سپاهان دشوار است. حس نکردم که سپاهان می‌خواهد پیروز شود.

مدافع پرسپولیس در مورد قضاوت بیژن حیدری گفت: فقط می‌توانم بگویم که داور بارها خطا اعلام کرد و سبب توقف بازی شد.

کانال عصر ایران در تلگرام

دیگر خبرها

  • پاسخ به نیازهای کشاورزی مطالبه‌ای از دانش‌بنیان‌ها
  • گولسیانی: پزشک سپاهان بیشتر از بازیکنان می دوید!
  • آگاهی دانشجویان آمریکایی از استکبار جهانی به برکت انقلاب اسلامی
  • فیلم/ وحیدی: انسداد مرزها با پشتکار بیشتری انجام می‌شود
  • نیکولاس جکسون: امسال موقعیت‌های زیادی را از دست دادم؛ امیدوارم فصل آینده بهتر کار کنم
  • کارگری نماد بالندگی، رشد و اثربخشی است/ کارگران حرف اول و آخر را در جهش تولید می‌زنند
  • کارمندان مالیات بیشتری دادند یا طلافروشان؟
  • نگاه اسلام به جامعه کارگری همراه با رأفت و احترام است
  • نگاه دیدن اسلام به جامعه کارگری، نگاه رأفت همراه با احترام است
  • ظهور تحول در دانشگاه های جهان را باید نتیجه خون‌های ریخته شده در غزه دانست