Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «باشگاه خبرنگاران»
2024-05-02@17:38:24 GMT

تفاوت دیه در ماه های حرام و غیر حرام چیست؟

تاریخ انتشار: ۲۷ مرداد ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۲۸۴۸۵۴۳

تفاوت دیه در ماه های حرام و غیر حرام چیست؟

خبرنگار حوزه حقوقی- قضایی گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران جوان ،  ماه حرام ماهی است که قتل، کشتار و جنگ در آن ممنوع است؛ طبق برخی نقل قول های به دست رسیده شاید بتوان گفت این رسم از دین حنیف گرفته شده است و در میان اعراب پیش از اسلام نیز اجرا می‌شد.

ماه صفر حرام نیست

محمد کلاته وکیل دادگستری در گفت و گو با  باشگاه خبرنگاران جوان درباره افزایش دیه در ماه های حرام و زمان شروع ماه حرام اظهار کرد: مطابق قانون مجازات اسلامی مبلغ دیه در ماه های حرام افزایش پیدا می کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی ادامه داد:بر اساس تبصره ماده ۵۵۵ قانون مجازات اسلامی معیار شروع و پایان ماه های حرام، مغرب شرعی است مانند ماه رجب که از مغرب شرعی آخرین روز جمادی الثانی شروع شده و با مغرب شرعی آخرین روز ماه رجب به پایان می رسد.

کلاته بیان کرد: در مورد ماه های حرام چند اشتباه رایج وجود دارد و یکی از آن ها این است که برخی تصور می کنند ماه صفر نیز جزء ماه های حرام است در حالی که ماه های حرام محرم، رجب، ذی القعده و ذی الحجه هستند.

این وکیل دادگستری عنوان کرد: باور اشتباه دیگری که در میان مردم وجود دارد این است که دیه به هر کیفیتی باشد در ماه حرام افزایش پیدا می کند اما واقعیت این است که دیه با داشتن دو شرط افزایش پیدا می کند.

وی با اشاره به این شروط گفت: اولین شرط این است که جنایت منجر به قتل فرد شود  طبق ماده ۵۵۷افزایش دیه مخصوص قتل نفس است و در جنایت بر اعضاء و منافع جاری نیست و شرط دوم این است که جنایت و فوت هر دو در ماه حرام صورت گرفته باشد.

وی ادامه: یعنی اگر جنایت منجر به جراحت شود مبلغ دیه افزایش پیدا نمی‌کند و اگر شخصی به علت تصادف با خودرو در ماه محرم در بیمارستان بستری شود و در ماه صفر بر اثر جراحات وارده از تصادف فوت کند مشمول افزایش دیه نمی‌شود زیرا فوت او در ماه حرام نبوده است.

کلاته گفت: مستند قانونی این موضوع ماده ۵۵۵ قانون مجازات اسلامی است که بر اساس آن هرگاه رفتار مرتکب و فوت مجنیٌ علیه(کسی که جنابت علیه او صورت گرفته) هر دو در ماههای حرام «محرم، رجب، ذی القعده وذی الحجه» یا در محدوده حرم مکه، واقع شود خواه جنایت عمدی یا خواه غیرعمدی باشد، علاوه بر دیه نفس، یک سوم دیه نیز افزوده می‌شود. سایر مکان‌ها و زمان های مقدس و متبرک مشمول حکم تغلیظ دیه نیست.

دیه در ماه‌های حرام دو برابر نمی‌شود 

این وکیل دادگستری توضیح داد: باور اشتباه دیگری که بین عموم رایج است دو برابر شدن دیه در ماه حرام است اما همانطور که اشاره شد دیه در این ماه ها یک سوم افزایش پیدا می کند.

وی درباره اینکه آیا اجرای قصاص در ماه های حرام منع قانونی دارد یا خیر تصریح کرد: اجرای قصاص در این ماه ها منع قانونی ندارد اما اولیای دم باید تفاضل دیه را بپردازند.

کلاته گفت: مثلاً اگر مردی به دلیل قتل مرد دیگری، در ماه غیر حرام محکوم به قصاص شده باشد اجرای حکم قصاص به درخواست اولیای دم در ماه غیر حرام هزینه ای برای ایشان ندارد ولی اگر اجرای حکم در ماه حرام انجام شود  اولیای دم باید به میزان یک سوم دیه را پرداخت کنند تا حکم اعدام انجام شود.


این وکیل دادگستری اظهار کرد: طبق ماده ۵۵۶ قانون مجازات اسلامی در حکم تغلیظ دیه فرقی میان بالغ و غیربالغ، زن و مرد و مسلمان و غیرمسلمان نیست. سقط جنین نیز پس از پیدایش روح، مشمول حکم تغلیظ است.

او افزود: تغلیظ دیه، در مواردی که عاقله(بستگان ذکوری که از شخص ارث می برند) یا بیت المال پرداخت کننده دیه باشد نیز جاری است. در قتل عمدی که به علت عدم امکان قصاص یا عدم جواز آن دیه پرداخت می‌شود نیز این حکم اجرا می شود.

کلاته گفت: همانطور که اشاره شد در این حکم عمدی بودن جنایت شرط نیست و تغلیظ دیه در مورد موارد غیر عمدی نیز اجرا می شود.

مبلغ دیه سال ۱۴۰۰ چقدر است؟ 

طبق اظهارت غلامحسین اسماعیلی در نشست خبری در اسفند سال گذشته، نرخ دیه کامل در سال ۱۴۰۰، ۴۸۰ میلیون تومان است که با توجه به قانون تغلیظ دیه، مبلغ آن در ماه های حرام به ۶۴۰میلیون تومان افزایش پیدا می کند.

دیه نطفه ای که در رحم مستقر شده ۹میلیون و ۶۰۰ هزار تومان، دیه علقه ۱۹ میلیون و ۲۰۰ هزار تومان و دیه مضقه ۲۸ میلیون و ۸۰۰ هزار تومان است.

۳۸ میلیون و ۴۰۰ هزار تومان مبلغ دیه جنینی است که به صورت استخوان است اما گوشت آن روییده نشده و دیه جنینی که گوشت و استخوان اش کامل بوده اما روح در آن دمیده نشده باشد ۴۸میلیون تومان است.


در مورد دیه جنینی که روح در آن دمیده شده، اگر جنین پسر باشد همان نرخ دیه کامل یعنی ۴۸۰ میلیون تومان، اگر جنسیت جنین مشخص نباشد ۳۶۰میلیون تومان و اگر جنین دختر باشد ۲۴۰ میلیون تومان است. البته همانطور که اشاره شد دیه سقط جنین پس از پیدایش روح در ماه حرام از احکام تعلیظ دیه پیروی می کند.

انتهای پیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: دیه ماه حرام قانون مجازات اسلامی قانون مجازات اسلامی دیه در ماه های حرام افزایش پیدا وکیل دادگستری میلیون تومان ماه حرام هزار تومان تغلیظ دیه مبلغ دیه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۸۴۸۵۴۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

علت تفاوت قیمت زیاد در انواع مختلف قهوه چیست؟

به گزارش گروه بازار خبرکزاری علم و فناوری آنا،  نکته عجیب تر اینکه یک قهوه با یک اسم ثابت ممکن است تا دو برابر قیمت متفاوتی از یک قهوه فروشی به قهوه فروشی دیگر داشته باشد.

این اختلاف قیمت دلایل متنوعی دارد. در بررسی هایی که انجام داده ایم علت های اصلی این تفاوت قیمت و تنوع را پیدا کرده ایم و در این مطلب به صورت خلاصه به آنها اشاره می کنیم.

تاثیر نژاد عربیکا و روبوستا بر قیمت قهوه

اصلی ترین علت تفاوت قیمت قهوه تفاوت نژاد اصلی قهوه است. قهوه یک محصول زراعی است و دو نژاد اصلی دارد. عربیکا و روبوستا. این تفاوت به حدی زیاد است که مثل این است که سیب و گلابی را با یکدیگر مقایسه کنیم.

قهوه های روبوستا قیمت بسیار پایین تری نسبت به عربیکا دارند. علت این تفاوت کشت بسیار ساده تر و کم هزینه تر قهوه های روبوستا و کیفیت پایین تر آن است. قهوه های روبوستا به آفات و تغییرات آب و هوایی مقاوم هستند و باردهی بیشتری دارند.

اگر قصد خرید قهوه را دارید مقاله مهم ترین نکات برای خرید قهوه عربیکا و خرید قهوه روبوستا را مطالعه کنید. در این مطلب اطلاعات خوبی برای انتخاب قهوه برای شما جمع آوری شده است.

کشور و زیر گونه های متفاوت چه تاثیری بر قیمت قهوه دارند؟

قهوه کشور های مختلف از یک نژاد اصلی مثلا عربیکا زیرگونه های متفاوتی دارند. درست مثل سیب که انواع مختلفی مثل سیب گلاب، زرد، قرمز و … دارد، قهوه نیز صد ها زیرگونه مختلف با ویژگی ها و طعم های مختلف دارد.

زیر گونه هایی که کیفیت محصول بیشتری دارند قیمت بالاتری نیز دارند و برخی از زیر گونه ها به علت باردهی کم تر و کشت سخت تر قیمت بیشتری دارند. مثلا قهوه هایی که در ارتفاعات بالاتری می رویند با کیفیت تر و کم بازده تر هستند، بنابراین قیمت بیشتری نیز دارند.

هر چه کشور تولید کننده قهوه از ایران دورتر باشد قیمت قهوه افزایش پیدا می کند. علت این امر هزینه باربری قهوه به ایران است. به عنوان مثال قهوه برزیل در محلی بسیار دورتر نسبت به قهوه اتیوپی کشت می شود و این موضوع روی قیمت این قهوه تاثیر گذار است.

درجه کیفی قهوه چگونه باعث تفاوت قیمت می شود؟

قهوه نیز مثل میوه ها درجه کیفی مختلفی دارد. قهوه های درجه یک قیمت بسیار بیشتری از قهوه های درجه چندم دارند. به عنوان مثال قهوه کلمبیا ۴ درجه کیفی مختلف دارد، سوپریمو اکسلسو، یو جی سی و کاراکل کیفیت های مختلف قهوه کلمبیا هستند. همین موضوع باعث می شود که با قیمت های مختلفی برای قهوه از یک نژاد مواجه شویم.

تولید قهوه با درجه کیفی بالاتر سخت تر است و دور ریز بیشتری دارد و این موضوع قیمت قهوه های مرغوب تر را افزایش می دهد. بسته به درجه کیفی قیمت ممکن است تا 3 برابر افزایش یا کاهش پیدا کند.

 

قهوه اسپشیالیتی چیست و چرا گران است؟

به عالی ترین کیفیت قهوه عربیکا قهوه تک خاستگاه یا اسپشیالتی گفته می شود. برای تولید این نوع قهوه از کشاورزی مکانیزه استفاده نمی شود و قهوه ها به صورت دست چین و دانه دانه از درخت گلچین می شوند.

فراوری قهوه اسپشیالتی بسیار سخت و گران قیمت است. در تولید قهوه های اسپشیالتی سختگیری بسیار زیادی وجود دارد و انجمن بین المللی قهوه بر روی کیفیت این قهوه ها کنترل دارد.

این قهوه ها به طور معمول چیزی بین ۳۰ تا ۸۰ دلار در کیلو معامله می شوند. اما جالب است بدانید در مواردی در حراج های خاص این قیمت به ۱۲۰۰۰ دلار برای یک کیلو هم رسیده است.

تاثیر نوسانات بازار جهانی بر قیمت قهوه

قهوه یک کالای تجاری است. بازاری شبیه بورس برای معامله قهوه وجود دارد و معامله گران قهوه مانند بورس بر سر قیمت ها چانه می زنند.

عرضه و تقاضای قهوه بسته به میزان تولید قهوه در هر سال است. این میزان به وضعیت تولید کشورهای تولید کننده که وابسته به مسائل مختلفی از آب و هوا گرفته تا جنگ و رشد اقتصادی است بستگی دارد.

در نهایت قیمت ها در بازار جهانی قهوه مانند سایر کالاهای تجاری در حال تغییر هستند و این تغییر قیمت خود را در میزان مبلغی که شما در نهایت برای قهوه پرداخت می کنید نشان خواهد داد.

سخن پایانی

تفاوت قیمت قهوه به علت مسائل زیادی ممکن است اتفاق بیافتند. اما این تفاوت معمولا به علت گران فروشی نیست. قهوه نیز یک محصول زراعی است و مانند سیب و انگور انواع مختلفی دارد و درست به همان دلایلی که محصولات زراعی تفاوت قیمت دارند قیمت قهوه نیز متغییر است.

علاوه بر این قهوه یک محصول تجاری نیز است و محصولات تجاری مانند نفت و شکر دارای بورس جهانی هستند و میزان عرضه و تقاضای آنها بر روی قیمت آنها در طول زمان تاثیر گذار است.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • تفاوت عجیب قیمت خودرو در ایران و امارات
  • توهین جنجالی مجری تندرو صداوسیما به اصلاح طلبان و اصولگرایان /حسام الدین آشنا: بی ادب نباشید؛ چه برای سیدخندان و چه برای پاورقی
  • سهمیه ارز حج ۱۴۰۳؛ تفاوت ۱۰ میلیونی یورو دولتی و آزاد
  • مجری صداوسیما: اصلاح طلبی نطفه‌اش حرام است و اصولگرایی لقمه‌اش!
  • تفاوت میلگرد A2 و A3 + نحوه تشخیص آن‌ها
  • با قرارگاه نور جواب دشمن را می‌دهیم / ادعای حقوق بشر غربی‌ها دیدنی است
  • کیم مین جائه تفاوت بزرگ بایرن و رئال بود
  • علت تفاوت قیمت زیاد در انواع مختلف قهوه چیست؟
  • همخوانی توهین‌آمیز هواداران بایرن مونیخ و رئال مادرید؛ بارسلونای حرام‌زاده! / فیلم
  • همخوانی توهین‌آمیز هواداران بایرن مونیخ و رئال مادرید؛ بارسلونای حرام‌زاده!